Schmidt: Als je al die punten optelt, denk ik dat we eerste staan en Ajax tweede

Schmidt: "Als je al die punten optelt, denk ik dat we eerste staan en Ajax tweede"

8 mei - 19:35 Laatste update: 20:16
Eredivisie 524 Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt kan er met zijn verstand niet bij dat zijn ploeg in de slotfase van de wedstrijd tegen Feyenoord een penalty om de oren heeft gekregen. Mauro Júnior kreeg een inzet van Jens Toornstra op zijn arm, arbiter Serdar Gözübüyük wees naar de stip en de VAR kwam niet tussenbeide.

Vooral dat laatste vindt Schmidt onbegrijpelijk. "We zitten in het moderne voetbal met zes scheidsrechters tijdens wedstrijden. En het lukt ze niet om in minuut 95 van een beslissende wedstrijd de juiste beslissing te nemen. Dat vind ik ongelooflijk", aldus Schmidt tegenover ESPN.

Eerder in het seizoen werd de belangrijke wedstrijd tussen PSV en Ajax beslist door een bal die wel of niet over de lijn was. "Dat was ook een ongelooflijke beslissing", aldus Schmidt. "Als je al die punten optelt, denk ik dat wij eerste staan en Ajax tweede. Dat soort dingen kunnen gebeuren in het voetbal. Maar als je een videoscheidsrechter tot je beschikking hebt en je besluit alsnog om niet zelf te gaan kijken – óf de videoscheidsrechter ziet het verschil niet tussen hands en no hand ball – in minuut 94 van zo’n wedstrijd, die de hele competitie kan bepalen… Daar begrijp ik niets van."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s