Dessers eerlijk na heldenrol voor Feyenoord én Ajax: 'Ik vind dit wel licht'

Dessers eerlijk na heldenrol voor Feyenoord én Ajax: 'Ik vind dit wel licht'

08-05-2022 20:00
72

Cyriel Dessers denkt dat hij en Feyenoord 'een beetje geluk' hebben gehad in de topper tegen PSV. In de absolute slotfase kreeg de Stadionclub een discutabele strafschop.

Dessers wist de penalty te benutten, waardoor de landstitel ineens ver weg is voor PSV. Direct na afloop van de wedstrijd verschijnt hij voor de camera van ESPN. "Ik heb het helemaal niet gezien", vertelt Dessers over de handsbal van Mauro Júnior. "Jens (Toornstra, red.) was zó overtuigd... Dan moet het wel een penalty zijn. Ik heb het serieus niet gezien."

Vervolgens krijgt Dessers de beelden van het voorval te zien. "Hij (Mauro Júnior, red.) probeert zijn arm nog wel achter zijn lichaam te krijgen. Dan is het heel ongelukkig", is de Belg eerlijk. "Wij hebben alleen al zó vaak pech gehad met scheidsrechters, nu hebben we misschien één keer een beetje geluk. Ik vind dit wel licht. Je kunt hem geven, maar er zijn ook scheidsrechters die hem niet geven. Ik vond de scheidsrechter wel heel goed vandaag, los van de penalty."

Met zijn twee treffers heeft Dessers veel Ajacieden erg blij gemaakt. Het kampioenschap is nu bijna binnen voor de Amsterdammers. "Ja, ik weet niet of de Feyenoord-fans daar ook blij mee zijn", lacht Dessers. "Maar we hebben onze sportieve plicht gedaan."