Mulder: Niemand wil achtste worden, dan worden wij het hopelijk

Mulder: "Niemand wil achtste worden, dan worden wij het hopelijk"

08-05-2022 20:54
13

SC Heerenveen leek vroeg in dit seizoen al nergens meer om te spelen, maar staat na 32 van de 34 speelrondes opeens achtste. Doelman Erwin Mulder glimlacht na de uitzege op Vitesse breed, nu Heerenveen opeens de play-offs om Europees voetbal kan bereiken.

Nog meer clubs zijn in de race om plek acht, maar lijken te verstijven als het erop aankomt. "Niemand wil achtste worden, dan worden wij het hopelijk", aldus de sluitpost, die Heerenveen na dit seizoen gaat verlaten, in gesprek met ESPN. "In de eerste helft hadden we het lastig, maar in de tweede helft hebben we wel met ons hart gespeeld en een verdiende overwinning behaald."

Heerenveen was bezig aan een kleurloos seizoen en leek zelfs voorzichtig naar beneden te moeten kijken. De ploeg van Ole Tobiasen heeft in de laatste acht wedstrijden echter nog maar één keer verloren en wist weer op te klimmen naar het linkerrijtje. "Sinds we 5-3-2 zijn gaan spelen, denk ik dat alles gewoon heel erg duidelijk is voor ons. Dat de spelers op de goede plek staan om resultaat te halen."

Heerenveen speelt woensdag tegen Ajax, dat dan in eigen huis kampioen kan worden en zondag tegen Go Ahead Eagles, de club van de nieuwe trainer Kees van Wonderen. Volgens de huidige standen zouden de Friezen in de play-offs tegen AZ spelen.