Feyenoord helpt Ajax een handje: 'We hebben gewoon onze plicht gedaan'

Feyenoord helpt Ajax een handje: 'We hebben gewoon onze plicht gedaan'

8 mei - 21:33
162

Cyriel Dessers bleef kalm en rustig toen hij te horen kreeg dat hij een strafschop mocht gaan nemen namens Feyenoord tegen PSV. De Belgische Nigeriaan sloot zich af voor de omstandigheden, legde aan voor de 2-2 en maakte fans van de Stadionclub én fans van Ajax blij.

Dessers, die bij ESPN al eerlijk toegaf dat het penaltymoment 'een beetje ongelukkig' was voor Mauro, pakte de bal al snel in zijn handen. "Het duurde lang tussen dat er gefloten was en dat ik hem mocht nemen", vertelt hij aan Feyenoord TV. "Dan moet je rustig blijven en je afsluiten van wat er gebeurt."

Nadenken deed de spits van Feyenoord dan ook niet meer. "Je legt de bal neer, bereidt je voor op een één tegen één met de keeper en ik ben blij dat ik daar als winnaar uit kwam. Of ik ook nog ergens anders aan dacht? Nee, ik was echt gefocust op het maken van die goal, omdat het belangrijk is. Wij hebben onze plicht gedaan."

De vreugde bij Ajax, dat door het gelijke spel van PSV heel dicht bij de titel is gekomen, deed Dessers niks. De Rotterdamse explosie van blijdschap in De Kuip des te meer. "Dat went nooit. Zeker niet hier in de Kuip."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s