Milan heeft de beste Scudetto-papieren, kampioenen PSG en Bayern morsen

08-05-2022 22:42
32

AC Milan heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Italiaanse Scudetto. De Rossoneri hadden het zwaar op bezoek bij Hellas Verona, maar wonnen wel: 1-3.

Hellas Verona - AC Milan 1-3
Afgelopen vrijdag won Internazionale met moeite en nam het de koppositie voor even over van de stadgenoot. Milan wist dat het met een gelijkspel op gelijke hoogte in punten zou komen en dat alleen een overwinning ervoor zou zorgen dat het, met nog twee wedstrijden te spelen, weer een voorsprong van twee punten zou pakken. Daar zag het in eerste instantie echter nog niet naar uit.

Davide Faraoni opende namelijk in minuut 38 de score, nadat een goal van Sandro Tonali werd afgekeurd. De middenvelder van Milan nam echter zoete wraak. Vlak voor rust kreeg hij de gelijkmaker op zijn naam en vlak ná rust scoorde hij ook, waardoor het plotseling 1-2 stond en Tonali twee goals op zijn naam had. Alessandro Florenzi gooide het duel vlak voor tijd in het slot.

Paris Saint-Germain - Troyes 2-2
Na 25 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSG, dat al een tijdje officieel kampioen van Frankrijk is. Door een goal van Marquinhos en een rake strafschop van Neymar namen de Parijzenaars een 2-0 voorsprong, maar middenmoter Troyes gaf niet op. Voormalig Roda JC-spits Iké Ugbo en Florian Tardieu, die ook vanaf de stip aanlegde, zorgden uiteindelijk voor een 2-2 eindstand.

Bayern München - VfB Stuttgart 2-2
In een week die gedomineerd werd door de verhalen over een Ibiza-tripje van spelers van Bayern, wist Der Rekordmeister die kritiek niet te weerleggen. In de thuiswedstrijd tegen Stuttgart kwam Bayern matig voor de dag en wist de kersvers kampioen geen potten te breken. Serge Gnabry en Thomas Müller bogen een 0-1 achterstand na een goal van Tiago Tomás nog wel om in een voorsprong, maar Sasa Kalajdzic zorgde in de tweede helft voor de verdiende 2-2.