Atlético toont geen ontzag, vormt geen erehaag en klopt kampioen Real

08-05-2022 22:58
54

Atlético Madrid heeft in de stadsderby van Madrid geen ontzag getoond voor Real Madrid. De Koninklijke, dat geen erehaag kreeg van Los Rojiblancos, ging met 1-0 onderuit tegen de stadgenoot.

Het opvallendste moment vond nog voor de wedstrijd plaats. Real werd afgelopen weekend kampioen en traditiegetrouw vormt de eerstvolgende tegenstander een erehaag voor de titelwinnaar, maar daar ging Atlético niet in mee. Trainer Diego Simeone zei al dat zijn ploeg respect heeft voor de stadgenoot, maar meer respect voor de eigen fans.

Zonder erehaag ging het duel dus van start en Real, dat deze week nog ten koste van Manchester City de Champions League-finale bereikte, was de bovenliggende partij. Toch was het Atlético dat vlak voor rust op voorsprong kwam. De VAR vond dat er een overtreding werd gemaakt op Matheus Cunha en Yannick Carrasco maakte er vanaf de stip 1-0 van.

Na rust had eigenlijk alleen Atléti recht op nog een doelpunt. Real was niet van plan om heel veel moeite in de wedstrijd te steken en dat maakte dat het wachten was op de 2-0. Die viel niet meer, maar eigenlijk maakte dat beide ploegen weinig uit. Los Rojiblancos pakten de zege en drie hele belangrijke punten in de strijd om Champions League-voetbal, terwijl voor Real alles al gericht is op de finale van het miljardenbal.