'Die bal was erin gevlogen, ik snap wel dat Gözübüyük hem op de stip legt'

'Die bal was erin gevlogen, ik snap wel dat Gözübüyük hem op de stip legt'

Valentijn Driessen vindt de strafschop die Feyenoord in de slotfase van de wedstrijd tegen PSV (2-2) te nemen kreeg terecht. Bijna de hele Nederlandse voetbalwereld viel over scheidsrechter Serdar Gözübüyük en VAR Pol van Boekel heen, maar Driessen begrijpt het tweetal juist wel.

In een video-item van De Telegraaf legt de chef voetbal van de ochtendkrant uit waarom hij de strafschop terecht vond. "Het is weliswaar van dichtbij, maar waarom draait die jongen zich om?", doelt Driessen op Mauro Júnior, de man die de bal op zijn arm kreeg. "Die elleboog komt omhoog en dat begrijp ik wel, want als je springt en je je tegelijk omdraait komt je elleboog vanzelf omhoog. Maar die bal was er waarschijnlijk in gevlogen en nu was dat niet zo omdat die elleboog omhoog komt. Ik snap wel dat Gözübüyük die bal op de stip legt."

Dat Van Boekel de scheidsrechter niet corrigeerde, was volgens Driessen dus alleen maar logisch. "De VAR komt alleen maar in actie als de beslissing van de scheidsrechter volgens hem honderd procent fout is. Dat is hier niet het geval. Het is discutabel, want je kan hem geven en misschien ook niet geven. Maar ik vond dat Gözübüyük hem heel goed kon geven en dan is het oké dat Van Boekel er vanaf blijft. PSV heeft het puntenverlies aan zichzelf te danken, omdat ze niks anders meer deden dan verdedigen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s