Schmidt ziet één dissonant bij 'fantastisch' PSV: 'Hij was mentaal niet klaar'

Schmidt ziet één dissonant bij 'fantastisch' PSV: 'Hij was mentaal niet klaar'

09-05-2022 07:31
101

Hoewel het op de persconferentie na afloop van Feyenoord-PSV (2-2) vrijwel uitsluitend over het cruciale penaltymoment ging, kwam Roger Schmidt tussen de regels door superlatieven tekort om het spel van zijn ploeg te beoordelen. De Duitse trainer was uitzinnig en genoot van de gegenpressung.

Schmidt werd gevraagd of hij het ermee eens was dat PSV voor rust beter speelde dan na rust. "Het was fantastisch, niet een stuk beter", reageerde hij fel. "Het was echt fantastisch. Fantastisch voetbal, fantastische goals, fantastische gegenpressing. We hadden controle over de wedstrijd, over alles", stelt Schmidt lovend. Toch zag de keuzeheer één dissonant bij PSV: invaller Noni Madueke.

"Ik was niet tevreden. Hij was mentaal niet klaar voor deze wedstrijd", oordeelt Schmidt, die over het algemeen trots is op zijn ploeg. "Het was niet gemakkelijk om te wachten op het resultaat van Ajax. De mentaliteit en de vechtlust waren heel goed. Helaas heeft één moment de wedstrijd beslist", doelt hij op de beslissende 2-2 van Cyriel Dessers uit de strafschop. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie