Schreuder krijgt wind van voren na zege: 'Speelden niet als een kampioen'

Schreuder krijgt wind van voren na zege: 'Speelden niet als een kampioen'

Club Brugge won zondag met 0-2 bij de grote concurrent Union en heeft daardoor de beste papieren in de strijd om de landstitel, maar toch krijgt trainer Alfred Schreuder volop kritiek. 63-voudig Belgisch international Marc Degryse kraakt de keuzes van de Nederlander.

Schreuder krijgt het onder meer te verduren door zijn keuze voor aanvaller Charles De Ketelaere als wingback, maar ook de speelstijl roept vragen op. "Schreuder koos voor meer controle uit schrik en respect voor Union. Dankzij het goede resultaat wordt er misschien niet zoveel over gesproken, maar ik vond dat raar. De keuzes van Schreuder hebben niet goed uitgepakt", zegt Degryse, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

De oud-speler van Club Brugge, Anderlecht en PSV vindt dat Schreuder zich te veel aanpaste. "Ik ga geen 'hallelujah!' roepen voor Alfred Schreuder. Wel integendeel. Dit was niet ‘zijn' overwinning. Club Brugge heeft niet gespeeld als de ploeg die de voorbije twee seizoenen kampioen werd. Het was harken. Club paste zich aan en wou deze match over de streep trekken met woensdag in het achterhoofd. Meer niet. Schreuder komt goed weg met zijn keuzes. Die waren... opvallend.”

Degryse, tegenwoordig werkzaam als analist, vond Union beter. "Dankzij het goede resultaat wordt er misschien niet zoveel over gesproken, maar ik vond dat raar. De keuzes van Schreuder hebben niet goed uitgepakt. Zeker als je kijkt naar wat ze in het spel hebben bijgebracht: hoegenaamd niets. Ik zag geen ander of beter Club."

Club Brugge en Union staan woensdag opnieuw tegenover elkaar, maar dan in het Jan Breydelstadion.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s