Pochettino over tribuneklant Simons: 'Weinig plaats voor jonge spelers'

Pochettino over tribuneklant Simons: 'Weinig plaats voor jonge spelers'

09-05-2022 11:20
40

Paris Saint-Germain is inmiddels verzekerd van de titel in de Ligue 1, maar toch geeft trainer Mauricio Pochettino talenten als Xavi Simons in de laatste weken van het seizoen geen speeltijd. De Argentijn krijgt daarom de nodige kritiek te verduren.

"Ik heb niet gezegd dat ze zouden spelen. Ik heb gezegd dat ze misschien minuten zouden krijgen", verklaart Pochettino na het 2-2 gelijkspel tegen Troyes over de geringe kansen voor talenten als Simons. "We hebben een selectie van meer dan dertig gevestigde namen. Er is weinig plaats voor de jonge spelers. Ze moeten hun speelminuten verdienen. Ze trainen vanaf dag één mee. Dat is een eerste stap."

Simons kwam dit seizoen tot vijf optredens in de Ligue 1, waarvan vier keer als invaller. Tegen Troyes behoorde hij niet eens tot de wedstrijdselectie. De negentienjarige Nederlandse middenvelder is mogelijk aan zijn laatste weken bij PSG bezig. Hij heeft een aflopend contract en staat in de belangstelling van clubs als FC Barcelona en Bayer Leverkusen, hoewel de Franse topclub hem nog altijd hoopt te behouden.