Broers Van de Kerkhof: 'Scheidsrechters op feestje Ajax, Schmidt heeft gefaald'

Broers Van de Kerkhof: 'Scheidsrechters op feestje Ajax, Schmidt heeft gefaald'

Het late puntenverlies tegen Feyenoord is hard aangekomen bij PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof. De Eindhovenaren leken een 1-2 zege over de streep te trekken, totdat het veelbesproken penaltymoment zich aandiende.

Mauro Júnior kreeg een schot van Jens Toornstra tegen zijn arm en arbiter Serdar Gözübüyük wees naar de stip, tot ontsteltenis van alle PSV’ers. Bij de Helmondse broers is de woede nog altijd niet gezakt. "De scheidsrechters zitten straks op feestje van Ajax", klinkt het in gesprek met Omroep Brabant. Willy van de Kerkhof zag dat de arbiter van dienst na afloop geen verklaring gaf. "Dat Gözübüyük niet eens voor de camera durft te komen om zijn beslissing toe te lichten, geeft wel aan dat hij zelf ook wel weet dat hij fout zat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

De broers erkennen wel dat PSV het aan zichzelf te wijten heeft dat het überhaupt zover is gekomen. De Eindhovenaren koesterden lange tijd een 0-2 voorsprong en kregen genoeg kansen om uit te lopen: zo verscheen Eran Zahavi voor een leeg doel. "Als Zahavi gewoon 0-3 maakt, dan is er niks aan de hand", aldus René van de Kerkhof. Broer Willy denkt dat de titelrace is gelopen, met nog twee speelrondes voor de boeg. "En dus vertrekt Schmidt dadelijk zonder landstitel en heeft hij dus gefaald."