'De deal is rond: St. Juste verruilt Bundesliga-middenmoot voor Portugese topclub'

'De deal is rond: St. Juste verruilt Bundesliga-middenmoot voor Portugese topclub'

9 mei - 16:15
48

Jeremiah St. Juste is op weg naar Sporting Portugal. Dat heeft transferexpert Fabrizio Romano bevestigd. De verdediger komt voor ongeveer tien miljoen euro over van FSV Mainz 05.

Maandag vlogen de broer en zaakwaarnemer van St. Juste naar Lissabon om de deal af te ronden. Romano stelt dat dat gelukt is: Sporting gaat de Nederlandse verdediger overnemen van Mainz en telt een bedrag van ongeveer negenenhalf miljoen euro neer voor zijn diensten. St. Juste lag nog tot medio 2023 vast bij de Bundesliga-club en het is niet duidelijk voor hoe lang hij getekend heeft bij Sporting. Er wordt gerept van een 'meerjarige deal'.

In het seizoen 2014/2015 debuteerde St. Juste in het betaalde voetbal namens sc Heerenveen. In de twee jaargangen die daarop volgden, speelde de centrale verdediger meer dan 50 wedstrijden voor de Friezen en kwam hij tot drie doelpunten. Heerenveen kan, net als Feyenoord, een bedrag tegemoet zien door de transfer.

Uiteindelijk werd hij namelijk aan de Rotterdammers verkocht, waar St. Juste nooit echt een onbetwiste basisspeler wist te worden. Mainz nam hem in 2019 voor 7,5 miljoen over en daar ontwikkelde hij zich tot een gewaardeerde kracht. De stopper werd ook al opgeroepen voor Oranje, maar debuteerde nog niet. Bij Sporting krijgt de voormalig Feyenoorder de kans om zich in de Champions League te laten zien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s