Go Ahead Eagles heeft nieuwe coach binnen: 'René is ervaren op Eredivisie-niveau'

Go Ahead Eagles heeft nieuwe coach binnen: 'René is ervaren op Eredivisie-niveau'

09-05-2022 18:10
50

René Hake heeft alweer een nieuwe job gevonden na zijn ontslag bij FC Utrecht. De oefenmeester gaat volgend seizoen aan de slag bij Go Ahead Eagles, waar hij Kees van Wonderen zal opvolgen.

Dat maakt de club uit Deventer maandagavond bekend. Tot ongeveer anderhalve maand geleden was Hake nog trainer van FC Utrecht, maar de Domstedelingen stuurden hem vanwege tegenvallende resultaten de laan uit. In de Aadelaarshorst zal Hake het stokje overnemen van Van Wonderen, die het seizoen nog afmaakt. Van Wonderen vertrekt komende zomer naar sc Heerenveen.

Hake heeft bij Go Ahead voor drie seizoenen getekend. "Waar ik heel erg naar uitkijk, is de dynamiek van De Adelaarshorst", vertelt hij in gesprek met de clubkanalen. "Het klinkt misschien als een cliché, maar dat is echt iets wat een elftal kan helpen om boven zichzelf uit te stijgen. Dat is dit seizoen meermaals gebleken." Het doel voor komend seizoen is ook al helder. "Daar ligt voor mij als hoofdtrainer volgend seizoen de uitdaging bij Go Ahead Eagles: samen met een gedeeltelijk nieuwe staf en spelersselectie opnieuw handhaving in de Eredivisie realiseren", stelt Hake.

Technisch directeur Paul Bosvelt is happy met de komst van Hake. "In onze zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer hebben we bewust de tijd genomen. René is een ervaren trainer op Eredivisie-niveau die tijdens zijn trainersloopbaan ook regelmatig met jeugdteams heeft gewerkt. Hierdoor heeft hij een duidelijke visie en werkwijze waar het om het ontwikkelen van het individu gaat. Dat is voor ons – naast het teamproces – een belangrijke pijler."