AD: kunstmatige coma en hartstilstand voor Lukoki na noodzakelijke beenamputatie

AD: kunstmatige coma en hartstilstand voor Lukoki na noodzakelijke beenamputatie

09-05-2022 20:12
178

Het Algemeen Dagblad heeft meer nieuws over het overlijden van Jody Lukoki naar buiten gebracht. De 29-jarige aanvaller is maandagochtend vroeg overleden in het ziekenhuis, waar hij zich had gemeld na een ruzie met familieleden tijdens een feest.

Lukoki kreeg 'rake klappen' en hield daar 'extreme hoofd- en kniepijn' aan over, schrijft het Algemeen Dagblad in een reconstructie, op basis van ingewijden. De aanvaller liet zich opnemen in het ziekenhuis, maar daar verslechterde zijn gezondheid. Zijn been moest zelfs geamputeerd worden, als gevolg van een infectie en zuurstoftekort. Lukoki werd in kunstmatige coma gehouden, kreeg een hartstilstand en kwam maandagochtend te overlijden.

Het nieuws kwam vervolgens aan het einde van de ochtend naar buiten. Lukoki begon het seizoen bij FC Twente, maar liep in de voorbereiding een zware knieblessure op. Volgens zijn zaakwaarnemer Menno Groenveld was hij bijna hersteld van die blessure, maar FC Twente had in februari al zijn contract ontbonden wegens huiselijk geweld.