Gelderlander: Poldervaart gaat zich met jaar 'vertraging' bij De Graafschap melden

Gelderlander: Poldervaart gaat zich met jaar 'vertraging' bij De Graafschap melden

09-05-2022 20:27
15

Het hing al enige tijd in de lucht, maar volgens de Gelderlander is het nu definitief: Adrie Poldervaart wordt de nieuwe trainer van De Graafschap. De 51-jarige Zuid-Hollander komt met een jaar 'vertraging' over van FC Groningen.

Poldervaart was voorafgaand aan dit seizoen namelijk al in beeld als opvolger van Mike Snoei, maar werd toen door FC Groningen aan zijn contract gehouden. De Graafschap ging vervolgens in zee met Reinier Robbemond, die in de loop van het seizoen echter alweer werd bedankt voor bewezen diensten. In de tussentijd was ook duidelijk geworden dat niet alleen hoofdtrainer Danny Buijs, maar ook assistent Poldervaart zou vertrekken bij FC Groningen.

Volgens de Gelderlander komt het nu alsnog van een samenwerking, zoals Hans Kraay junior – oud-speler van De Superboeren – bij ESPN al meldde. De onlangs van TOP Oss overgekomen technisch manager Peter Bijvelds opende de gesprekken met Poldervaart en raakte onder de indruk van diens capaciteiten.

De Graafschap is maandag overigens begonnen aan de play-offs om promotie/degradatie. FC Eindhoven is daarin de tegenstander.