Twee keer hands, twee penalty's: De Graafschap en Eindhoven openen met remise

Twee keer hands, twee penalty's: De Graafschap en Eindhoven openen met remise

09-05-2022 21:50
39

De Graafschap en FC Eindhoven hebben maandagavond de play-offs om promotie en degradatie geopend. De nummers drie en negen van het reguliere Keuken Kampioen Divisie-seizoen kregen allebei een penalty mee, kwamen op De Vijverberg tot een 1-1 gelijkspel en gaan vrijdag in Eindhoven op herhaling.

In de reguliere stand eindigden beide teams op vijftien punten van elkaar, maar maandagavond ontspon zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Nadat arbiter Alex Bos een handsbal bij de thuisploeg waarnam, kreeg FC Eindhoven een opgelegde kans om de wedstrijd open te breken: Joey Sleegers zorgde vanaf elf meter voor de 0-1.

Diezelfde Sleegers kreeg een grote kans om de marge te verdubbelen en Jort van der Sande zag een doelpunt afgekeurd worden, maar De Graafschap kwam uiteindelijk beter in de wedstrijd. De ploeg van Jan Vreman beukte via Giovanni Korte en Sam Hendriks op de poort en kreeg een kwartier voor tijd een penalty mee, nadat ook Van der Sande hands maakte. Danzell Gravenberch legde aan en scoorde: 1-1.

Daarna had het alle kanten op kunnen gaan. Van der Sande miste aan de overkant nipt en Hidde Jurjus moest Justin Ogenia van scoren houden, terwijl invaller Basar Önal de defensie van FC Eindhoven handenvol werk bezorgde. Het bleef bij een gelijkspel – al zijn de uitdoelpunten sinds dit seizoen niet meer van belang – en beide teams gaan vrijdag aan de Aalsterweg uitmaken wie de volgende ronde haalt. Daarin wacht de winnaar van het tweeluik tussen ADO Den Haag en NAC Breda. Die wedstrijden staan gepland voor dinsdag en zaterdag, net als het tweeluik tussen Roda JC en Excelsior.