Roma geeft het binnen 10 minuten weg en moet vlak voor finale nog vol aan de bak

Roma geeft het binnen 10 minuten weg en moet vlak voor finale nog vol aan de bak

09-05-2022 22:42
12

AS Roma moet nog volop aan de bak in de laatste twee speelrondes van de Serie A. De tegenstander van Feyenoord in de Conference League-finale gaf maandag tegen Fiorentina binnen tien minuten de wedstrijd uit handen en heeft nu vier competitieduels op rij niet gewonnen.

In het Stadio Artemio Franchi stond binnen de kortste keren een 2-0 stand op de borden. Rick Karsdorp veroorzaakte een strafschop, die binnen werd geschoten door Nico González. Kort daarna kreeg Giacomo Bonaventura alle gelegenheid om het strafschopgebied te halen en de verre hoek te vinden.

Daar bleef het ook bij in Florence, waardoor de race om Europees voetbal via de competitie een interessante ontknoping zal krijgen. Roma heeft evenveel punten als Atalanta Bergamo en Fiorentina en de drie clubs staan op een gedeelde zesde plek. De ploeg van José Mourinho treft Venezia en Torino nog, in de wetenschap dat plek zes recht geeft op Europa League-voetbal en een zevende plek goed is voor de Conference League.

De Giallorossi zouden door het winnen van de Conference League echter ook de Europa League kunnen halen. De finale tegen Feyenoord is op 25 mei, drie dagen na het laatste competitieduel met Torino.