Onrust bij Groningen, Buijs neemt stelling: 'Zit hier langer dan jullie allemaal'

Onrust bij Groningen, Buijs neemt stelling: 'Zit hier langer dan jullie allemaal'

09-05-2022 23:11
26

FC Groningen-trainer Danny Buijs blijft vastbesloten om zijn klus bij De Trots van het Noorden af te maken. Vroeg in het seizoen werd duidelijk dat Buijs plaats zal maken voor Frank Wormuth en in de laatste weken draait het voor geen meter bij FC Groningen.

De thuisnederlaag tegen Sparta van zaterdag was het vijfde verlies op rij, waardoor FC Groningen van plek acht naar plek tien is gezakt en deelname aan de play-offs om Europees voetbal allesbehalve zeker is. Buijs verklaarde na de nederlaag bij RKC Waalwijk al dat hij niet dacht aan opstappen en blijft na de volgende zeperd bij zijn beslissing. "Ik heb gezegd: als ik het probleem ben, moeten jullie het heel snel laten weten. Ik zei: ik ga echt nooit opstappen, dat ga ik niet doen", wordt hij geciteerd door het Dagblad van het Noorden.

Pas als er geen vertrouwen meer in hem is, belooft Buijs te wijken. "Ik heb vier jaar alles gegeven voor deze club, zit hier bijna langer dan jullie allemaal bij elkaar met mijn tijd als speler (2004 tot 2006, red.) er nog bij, maar dan is het heel simpel. Dan meld ik me gewoon ziek voor die laatste vijf dagen en loop ik zondag na Cambuur het veld op om iedereen te bedanken en gedag te zeggen."

FC Groningen speelt midweeks uit tegen FC Twente en sluit het seizoen dus thuis tegen SC Cambuur af. De achterstand op nummer acht sc Heerenveen en nummer negen NEC bedraagt twee punten.