Overmars nodigt Alderweireld uit: 'Mooi aan Ajax, je vertrekt er nooit gratis'

Overmars nodigt Alderweireld uit: 'Mooi aan Ajax, je vertrekt er nooit gratis'

09-05-2022 23:45
36

Toby Alderweireld maakte zondag de tongen in België los door samen met Marc Overmars naar de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Anderlecht te kijken. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Ajax.

De inmiddels 33-jarige Alderweireld speelt bij Al-Duhail in Qatar. Of hij van plan is om ooit weer in Antwerpen – waar hij opgroeide bij rivaal Beerschot – te gaan voetballen, laat hij in het midden. "In het voetbal weet je het nooit", lacht hij bij Extra Time. "Ik kom van Germinal Ekeren, heb mijn jeugd bij Beerschot gehad, maar ik ben ook gewoon fan van het Antwerpse voetbal. Iedereen weet dat ik de stad in mijn hart draag", verwijst hij naar de tattoo van de kathedraal van Antwerpen op zijn arm.

Dat hij zondagavond op De Bosuil was, komt door Overmars, sinds kort de technisch directeur bij The Great Old. "Hij is de directeur die me naar Atlético heeft laten gaan", aldus Alderweireld, doelend op zijn vertrek bij Ajax in 2013. "Het was een soort van bedankje eigenlijk. Dat is heel mooi aan Ajax, dat je er nooit gratis vertrekt."

Alderweireld was op dat moment drie keer op rij kampioen geworden met Ajax. "Dan gun je elkaar ook een transfer. Zulke momenten vergeet je niet, als je een mooi afscheid kunt houden." De verdediger prijst de rol van Overmars in de totstandkoming van die transfer. "Ik had toen nog één jaar contract en had een goed seizoen gespeeld. Ga je dan bijtekenen of niet? Ik heb toen gezegd: ik zou graag de volgende stap maken. De club ging daarin mee, maar verlangde wel een bepaalde transfersom. Dan ga je ook voor die transfer werken. Als het dan toch niet zou lukken, om allerlei redenen, dan teken je bij. Daarin is hij (Overmars, red.) top. Nadenken wie klaar is voor de volgende stap en hem daarbij helpen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie