Houdini-acts Ajax verklaarbaar: 'Te makkelijk om alleen van geluk te spreken'

Houdini-acts Ajax verklaarbaar: 'Te makkelijk om alleen van geluk te spreken'

10-05-2022 07:20
97

Ajax kan woensdag bij winst in eigen huis tegen sc Heerenveen de 36ste landstitel uit de clubgeschiedenis vieren. Hoewel de Amsterdammers dit seizoen meer dan eens in de slotfase goed wegkwamen, schrijft Jan van Halst dit niet toe aan geluk. 

Tegen RKC Waalwijk (3-2), SC Cambuur (2-3), Feyenoord (3-2) en NEC (0-1) trok Ajax de zege in de slotfase van de wedstrijd naar zich toe. "Het zit Ajax zeker niet tegen, maar ik vind het te makkelijk om alleen maar te spreken van geluk", laat Van Halst optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik las laatst: geluk zoek je op en pech overkomt je. En Ajax heeft het geluk wel echt opgezocht. Die late goals hebben ook te maken met het feit dat ze daar steeds weer in hoog tempo naar zoeken. Dan dwing je met kwaliteit het geluk ook af."

Wedden

Meer odds

In Eindhoven wordt sinds zondag over pech gesproken, na het cruciale penaltymoment tegen Feyenoord. Van Halst is van mening dat PSV vooral naar zichzelf moet kijken, terugblikkend op het seizoen. "Ze wekken de indruk dat de pech naar hen wordt toegeschoven, maar je kunt ook zeggen dat ze het hebben toegelaten, door niet kort genoeg te dekken bij (Daley,red.) Blind (bij het doelpunt van Noussair Mazraoui in Eindhoven, red.) of Feyenoord in de slotfase niet meer op afstand te houden."

Met nog twee speelrondes te gaan bedraagt de voorsprong van Ajax op PSV vier punten. De Amsterdammers kronen zich woensdag bij een zege op Heerenveen tot landskampioen.