VP Award 2022: publiekslieveling Feyenoord verovert Eredivisie en vijfde plek

VP Award 2022: publiekslieveling Feyenoord verovert Eredivisie en vijfde plek

10-05-2022 12:00 Laatste update: 11-05-2022 09:57
48

Wie wordt de opvolger van Dusan Tadic? De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2022 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar van het seizoen. Voor het zover is, zetten we de nummers vijf tot en met twee in het zonnetje. Feyenoord-steunpilaar Gernot Trauner heeft het podium niet gehaald, maar kan terugkijken op een ijzersterk seizoen.

Het duurde niet lang voordat Trauner de harten van het Legioen veroverd had. De van LASK Linz overgekomen verdediger stond al snel te boek als 'Kale Kletser', verwijzend naar zijn vleespet en verdedigende kwaliteiten. Aanpassingstijd had Trauner niet nodig in Nederland. Het duo Trauner-Marcos Senesi was vanaf de start van het seizoen onaantastbaar in Rotterdam-Zuid.

Wedden

Meer odds

Zijn eerste seizoen in de Eredivisie is beloond met een vijfde plaats in onze verkiezing. Trauner eindigde als vierde in de redactieverkiezing, maar kreeg van de VP-achterban beduidend minder stemmen. Het was wel net genoeg om Lisandro Martínez en Lars Unnerstall af te troeven.

Hoogtepunt 2021/2022
Scoren deed hij nog niet voor Feyenoord en één wedstrijd springt er niet per se uit, maar dat laatste zegt mogelijk ook alles over zijn seizoen: Trauner heeft zijn ereplaats en de liefde van de Feyenoord-aanhang vooral te danken aan zijn stabiliteit in het elftal. Tel daarbij zijn rust aan de bal en duelkracht op en een publiekslieveling is geboren.

De 0-4 zege van Feyenoord op PSV was een hoogtepunt. Op het Europese podium bewees de Oostenrijker in de Conference League een onmisbare schakel te zijn in het elftal van Arne Slot: in Stade Vélodrome blonk de ervaren Trauner uit en leek hij geen moment onder de indruk van de vijandige sfeer en de individuele kwaliteiten van Olympique Marseille.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

Conclusie VP
Waar Feyenoord de voorbije jaren met Eric Botteghin, Uros Spajic, Sven van Beek en Jeremiah St. Juste redelijke rechtercentrale verdedigers in huis had, is Trauner het bewijs waarom de Stadionclub dit seizoen stappen vooruit heeft gezet. Met zijn fysiek, leiderschap en voetballend vermogen weet hij zijn zwakke punten elke keer weer te maskeren.

Met een passnauwkeurigheid van 89 procent en een percentage gewonnen luchtduels van 70, staat hij met recht in de top-vijf van onze verkiezing. Trauner mag dan pas één seizoen in Nederland achter de rug hebben, zijn plafond lijkt ondanks zijn dertig jaar niet bij Feyenoord te liggen.