Manchester City en Dortmund bezegelen megatransfer: Haaland naar Engeland

Manchester City en Dortmund bezegelen megatransfer: Haaland naar Engeland

10 mei - 16:32 Laatste update: 17:23
129

Het is officieel: Erling Haaland verruilt Borussia Dortmund voor Manchester City. De Engelse koploper betaalt de gelimiteerde afkoopsom van zestig miljoen euro en gaat de Noorse doelpuntenmachine voor vijf seizoenen contracteren.

Maandag meldde hij zich in Brussel voor een medische keuring en 24 uur later is de megatransfer vrijwel rond: Haaland wordt de nieuwe spits van Manchester City, bevestigt de club. Wel moet er nog een persoonlijk akkoord worden bereikt, maar dat is gezien het statement een formaliteit.

Manchester City doet geen financiële mededelingen, maar de 21-jarige Noor krijgt in het Etihad Stadium ongeveer hetzelfde salaris als grootverdiener Kevin De Bruyne (467 duizend euro).

Haaland treedt in de voetsporen van zijn vader Alf-Inge Haaland, die in 2000 van Leeds United naar Manchester City verkaste. Aanbiedingen van Real Madrid liet hij lopen. Ook FC Barcelona en Manchester United zaten achter hem aan.

Haaland maakte begin 2020 de overstap van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund en was een garantie voor doelpunten. In 88 wedstrijden vond hij 85 keer het net. Dit seizoen zit hij voorlopig aan 28 goals in 29 duels, maar kampte de Noor ook vaak met blessuress. Dortmund nam Haaland voor 20 miljoen euro en houdt 75 miljoen euro over aan zijn vertrek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie