NAC geeft het in állerlaatste minuut weg: ADO zet eerste stapje naar Eredivisie

10-05-2022 20:42 Laatste update: 20:44
79

ADO Den Haag heeft in de allerlaatste minuut een overwinning uit het vuur gesleept tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion was de thuisploeg op jacht naar de winnende treffer, maar de goal viel juist aan de andere kant.

NAC en ADO begonnen dinsdagavond allebei aan hun jacht op een felbegeerd Eredivisie-ticket. Voor de twee clubs was het de eerste van maximaal zes duels in de play-offs. Onder luide aanvoer van de B-Side ging NAC op zoek naar de openingstreffer.

De Bredanaars kregen een paar kansjes, maar aan de andere kant was het raak. Sem Steijn schoof de bal in de kluts achter doelman Nick Olij. De ADO-middenvelder richtte zich daarna tot de harde kern van NAC, door de naam op zijn shirtje te laten zien. Steijn deelde daarmee namens zijn vader Maurice Steijn een sneertje uit: de oefenmeester vertrok vorig jaar bij NAC vanwege aanhoudende bedreigingen.

Daarmee stond ADO bij rust op een comfortabele 0-1 voorsprong. Na de pauze had NAC veel de bal, maar wist het enige tijd niet echt gevaarlijk te worden. Dat lukte ADO wel in de omschakeling. Ondanks dat een vermeende handsbal van Steijn NAC geen penalty opleverde, lukte het de thuisploeg toch om op gelijke hoogte te komen. Invaller Michaël Maria kreeg de bal voor zijn voeten en aarzelde niet: hij knalde in de bovenhoek raak.

De gelijkmaker deed NAC goed, want de ploeg van Edwin de Graaf werd sterker en ging op jacht naar de winnende treffer. Die viel een halve minuut voor tijd nog, maar dan aan de andere kant: Sascha Komljenovic tikte de 1-2 binnen. Door de late winnende goal is ADO in het voordeel voor de return. Op zaterdagmiddag staat de tweede ontmoeting tussen NAC en ADO op het programma. De winnaar van de twee duels houdt uitzicht op Eredivisie-voetbal en neemt het in de volgende play-offronde op tegen FC Eindhoven of De Graafschap.