Roda JC herstelt bij Excelsior een achterstand van twee doelpunten

10-05-2022 22:55
41

Excelsior en Roda JC hebben dinsdagavond gelijkgespeeld in de play-offs. De Rotterdammers stonden met 2-0 voor, maar gaven die voorsprong weg: 2-2.

Voor Roda was het even schrikken toen Excelsior uit de startblokken schoot en al na negen minuten de leiding greep. Kenzo Goudmijn schoot de bal onhoudbaar binnen en bezorgde de Kralingers een droomstart. Via KKD-topscorer Thijs Dallinga werd het kort daarna bijna 2-0. Excelsior had de wedstrijd en wellicht het tweeluik nog voor de rust kunnen beslissen, maar maakte de kansen niet af. Dallinga verdubbelde de score vlak voor de pauze via de stip alsnog.

Excelsior was in de eerste helft heersend, maar dat was in de tweede helft wel anders. Rond het uur liet Roda de tanden zien en waren het de Limburgers die het de Kralingers moeilijk maakten. Dylan Vente schoot met een prachtige 2-1 de aansluitingstreffer binnen en nog geen minuut later zette Stefano Marzo de stand op 2-2.

Het had vervolgens nog erger af kunnen lopen, omdat Excelsior het helemaal uit handen gaf en Roda bloed rook. Maar bij 2-2 zou het uiteindelijk bleven. Zaterdag wordt beslist wie er doorgaat.