Siem de Jong nu mogelijk figurant op Ajax-feest: 'Dat is wel bijzonder'

Siem de Jong nu mogelijk figurant op Ajax-feest: 'Dat is wel bijzonder'

11-05-2022 06:59
53

Siem de Jong vindt het bijzonder dat hij een kampioenswedstrijd van Ajax vanaf de andere kant mee gaat maken. De middenvelder hield vier keer de schaal omhoog namens de Amsterdammers, maar is woensdagavond mogelijk figurant bij een nieuw kampioensfeestje.

Ajax heeft tegen Heerenveen aan drie punten genoeg om de 36ste landstitel te veroveren. In aanloop naar het duel spreekt de Amsterdamse club met De Jong. "Ik heb het een paar keer meegemaakt vanuit de kant van Ajax, dus het is wel bijzonder. Wij hebben de punten ook nodig voor de achtste plek. We willen de play-offs nog bereiken en het is heel spannend rond die plek. We staan er nu best goed voor, maar in één wedstrijd kan het allemaal weer veranderen. Voor ons zijn de punten belangrijk in deze fase."

Dat De Jong nog altijd een speciale band heeft met Ajax, zal er niet voor zorgen dat hij minder zijn best gaat doen in de Johan Cruijff Arena. "Ik ben gewoon speler van Heerenveen en wil de wedstrijd winnen. Het is voor die jongens een hele mooie wedstrijd, maar ook vaak een spannende en taaie. We gaan het wel zien."

Tot slot blikt De Jong nog kort terug op zijn eerste kampioenschap met Ajax, toen hij de Amsterdammers naar de derde ster schoot. "Het was het hoogtepunt van mijn carrière. Het was een hele bijzondere dag, alles viel op zijn plek: ik maakte twee goals, ook nog tegen Luuk (De Jong, red.) in de ArenA."