Bosz: 'Als dit me lukt, is het de beste prestatie die ik als trainer geleverd heb'

Bosz: 'Als dit me lukt, is het de beste prestatie die ik als trainer geleverd heb'

11-05-2022 07:19
21

Als Peter Bosz de boel weer op de rails krijgt bij Olympique Lyon, dan is dat naar eigen zeggen zijn beste prestatie in zijn hele trainersloopbaan. Bosz is bezig aan een lastig eerste seizoen, maar voelt de steun van de clubleiding.

Lyon staat momenteel achtste in de Ligue 1 en gaat zo goed als zeker geen Europees voetbal halen. Bosz denkt te weten waarom zijn ploeg zo matig presteert. "Je kan zien dat we kwaliteit hebben. Dat laten we ook zien, maar nooit over een lange periode", vertelt de Nederlandse coach tegenover Voetbal International. "Die stabiliteit hebben wij nooit gehad en dan kan je nooit hoog eindigen."

Ondanks de mindere resultaten krijgt Bosz het vertrouwen van de clubleiding. "Absoluut. Ik durf te beweren dat ik de afgelopen jaren nooit zoveel steun gevoeld heb van een clubleiding als nu bij Lyon", stelt Bosz. "Normaal moeten wij Champions League-voetbal halen. Dat zal niet meer gebeuren en Europees voetbal wordt ook lastig. Ik ben niet tevreden over dit seizoen. Daarvoor hebben we te veel verloren."

Bosz noemde zijn job bij Lyon eerder al de moeilijkste trainersklus die hij ooit had. "Dus als dit me lukt, dan vind ik dit de beste prestatie die ik als trainer geleverd heb", vertelt hij nu. "Ik denk dat dit ons gaat lukken, als we de tijd krijgen. Ik heb het idee dat we die tijd gaan krijgen en dan gaat het ons lukken ook. Daar ben ik van overtuigd."