Ajax rouwt om overlijden Groot: 'Hoort bij allerbeste schutters in Ajax-historie'

Ajax rouwt om overlijden Groot: 'Hoort bij allerbeste schutters in Ajax-historie'

11-05-2022 10:23 Laatste update: 10:42
61

Henk Groot is op 84-jarige leeftijd overleden. De voormalig international kwam gedurende zijn loopbaan uit voor Stormvogels, Ajax en Feyenoord. De Amsterdammers rouwen om het overlijden van de oud-spits. 

In 1959 werd Groot door Ajax opgepikt bij Stormvogels. In de hoofdstad scoorde de 39-voudig international aan de lopende band. In het seizoen 1960/1961 maakte Groot 41 competitietreffers voor Ajax. Sindsdien is er geen enkele Eredivisie-speler geweest die dat kon evenaren. Twee jaar later zou Groot naar het Italiaanse Lanerossi Vicenza verkassen, maar dat ketste af, waardoor hij naar Feyenoord vertrok.

Ook in Rotterdam-Zuid stond Groot garant voor goals. In 1965 keerde hij terug bij Ajax, waar hij zijn loopbaan ook afsloot. De Amsterdammers reageren verslagen op het overlijden van Groot. 'De illustere oud-Ajacied speelde tussen 1959 en 1970 305 officiële duels voor Ajax en maakte daarin liefst 207 doelpunten. Daarmee behoort hij tot de allerbeste schutters in de Ajax-historie. Alleen Sjaak Swart, Johan Cruijff en Piet van Reenen scoorden vaker voor Ajax', reageert de club op de eigen kanalen. 'Ajax wenst de nabestaanden van Groot veel sterkte met de verwerking van dit verlies.'