AZ kan weinig met complimenten: 'Daar hebben we nu niet zoveel aan'

AZ kan weinig met complimenten: 'Daar hebben we nu niet zoveel aan'

11-05-2022 11:09
80

Dani de Wit kijkt met gemengde gevoelens terug op het seizoen van AZ. De Alkmaarders kunnen nog als vierde eindigen in de eindrangschikking van de Eredivisie, maar zijn daarvoor afhankelijk van FC Twente. 

Het gat met Twente bedraagt twee punten, al moet de Enschedese formatie op de slotdag nog naar Feyenoord. "Het is een feit dat we dit seizoen veel te veel punten hebben laten liggen tegen mindere ploegen", laat De Wit optekenen door Voetbal International. "Maar we hebben genoeg kwaliteit in huis om de laatste wedstrijden over de streep te trekken."

Plek vier geeft namelijk recht op directe plaatsing voor de derde voorrondes van de Conference League, terwijl plek vijf tot en met acht play-offs onderling spelen voor het laatste voorrondeticket. "Dat is een mindere prestatie dan in de vorige jaren", erkent de aanvallende middenvelder. "We moeten realistisch zijn: dit is voor ons geen topseizoen. Als je het afzet tegen de voorgaande seizoenen, associeer je AZ niet met de play-offs voor Europees voetbal. Op zich is dat een compliment voor de weg die we met de club zijn ingeslagen. Maar daar hebben we nu niet zoveel aan."