Bruggink wijst 'terechte kampioen' aan: 'Dan is het wel duidelijk'

Bruggink wijst 'terechte kampioen' aan: 'Dan is het wel duidelijk'

Ajax kroont zich woensdagavond terecht tot landskampioen van Nederland, stelt Arnold Bruggink. De voormalig PSV'er genoot dit seizoen van de formatie van Erik ten Hag. 

"Er is veel onrust ontstaan en dat vind ik jammer", doelt Bruggink onder meer op het vertrek van Marc Overmars en de zaak-Quincy Promes. Maar: "Op voetbalgebied heb ik dit jaar genoeg momenten gehad waarop het genieten was. Er zat dynamiek in en als voetballiefhebber kan ik daarvan genieten", zegt hij tegenover Ajax Showtime

Ajax heeft bij Bruggink dit seizoen een streepje voor ten opzichte van PSV. "Als je bovenaan eindigt, ben je altijd de terechte kampioen. Ajax verdient het, absoluut", maakt de ESPN-analist duidelijk. "Ik vind het jammer dat er geen spanning is teruggekomen op de laatste speeldag, maar wat mij betreft bestaat er niet veel twijfel over dat Ajax de terechte kampioen zal zijn. Kijk alleen al naar het doelsaldo. Ajax heeft er 91 voor en maar zeventien tegen. PSV heeft er 81 gemaakt en 39 tegen. Als je daarnaar kijkt, is het volgens mij wel duidelijk."

De Amsterdammers zijn bij een zege op sc Heerenveen woensdagavond kampioen. PSV speelt tegelijkertijd thuis tegen NEC. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s