De Jong kan oud-werkgever pijnigen: 'Met Daley wel wat geintjes gemaakt'

De Jong kan oud-werkgever pijnigen: 'Met Daley wel wat geintjes gemaakt'

11-05-2022 12:30
27

Voor Siem de Jong wordt de wedstrijd tegen Ajax een bijzondere. De sc Heerenveen-middenvelder heeft een rijk verleden bij de Amsterdammers en schoot de club in 2011 bijna hoogstpersoonlijk naar de landstitel. 

In de Johan Cruijff Arena kan De Jong zijn voormalig werkgever pijn doen. Als de Friezen resultaat boeken tegen Ajax, wordt het kampioensfeestje bij winst van PSV op NEC ten minste uitgesteld tot zondag. "Ik heb hem natuurlijk een paar keer meegemaakt vanuit het kamp van Ajax, dus het is wel bijzonder", zegt De Jong tegen de officiële kanalen van Ajax. "Alles viel die dag op zijn plek. Ook nog tegen Luuk (De Jong, de broer van Siem, red.) in de Arena..."

De middenvelder heeft nog geregeld contact met een deel van de Ajax-selectie. "Buiten het veld om heb ik het meeste contact met Daley (Blind, red.). We hebben over en weer wel wat geintjes gemaakt", lacht De Jong. "Het zal een speciale avond worden. Ik sta er alleen iets anders in dan in die tijd. Het blijft gissen, maar ik hoop op een goede wedstrijd."