Halsema neemt alvast maatregelen met het oog op Ajax-kampioenschap

Halsema neemt alvast maatregelen met het oog op Ajax-kampioenschap

11-05-2022 15:02
135

De Johan Cruijff Arena en het gebied daaromheen zijn door de gemeente Amsterdam aangekaart als veiligheidsrisicogebied voor de komende uren. Dat geldt ook voor de omgeving van het Leidseplein en het Rembrandtplein en dat heeft alles te maken met het aanstaande kampioenschap van Ajax.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft dat besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. De kans is groot dat er groepen met supporters naar de binnenstad en het stadion zullen gaan, waardoor de openbare orde flink verstoord kan worden.

Wedden

Meer odds

Doordat die plekken nu zijn aangekaart als veiligheidsrisicogebied, mag iedereen daar preventief gefouilleerd worden. Tot 2.00 uur 's nachts is dat het geval. 'De politie houdt de situatie in de hele stad nauwlettend in de gaten en is voorbereid op verschillende scenario's', schrijft de gemeente.

Ajax heeft woensdagavond aan een overwinning genoeg om kampioen van Nederland te worden. Als de landstitel een feit is, worden de Amsterdammers direct gehuldigd in de Johan Cruijff Arena. Een huldiging op het Museumplein was vanwege een tekort een beveiligers namelijk niet mogelijk.