Jans over overlijden Lukoki: 'Ik heb gezegd: geen excuus, juist kracht uit putten'

Jans over overlijden Lukoki: 'Ik heb gezegd: geen excuus, juist kracht uit putten'

11-05-2022 19:58
3

FC Twente-trainer Ron Jans werd deze week geconfronteerd met het overlijden van Jody Lukoki, die vanaf de zomer tot medio februari onder contract stond in Enschede. Ondertussen moet hij zijn ploeg naar Europees voetbal zien te leiden.

Jans, die Lukoki ook nog kent van zijn PEC Zwolle-tijd, heeft het zichtbaar moeilijk, als hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen ESPN te woord staat. "Het is nu 2,5 dag later, dus je hebt de tijd gehad om het met elkaar te bespreken, te verwerken. Het blijft onwezenlijk, alleen: die aardbol draait altijd weer door, dit moeten we dus combineren. Met een afscheid, een eerbetoon aan Jody Lukoki en een topprestatie op het veld", doelt hij op de strijd om plek vier, die recht geeft op Conference League-voetbal.

De trainer hoopt dat zijn spelers niet gebukt gaan onder het plotselinge overlijden van hun oud-collega, maar er juist kracht uit putten. "Ik heb tegen iedereen gezegd: het is geen excuus om slecht te voetballen of te verliezen van Groningen, omdat Jody er niet meer is. Daar moet je juist kracht uit putten. En de kracht van dit team is juist dat we elkaar heel veel helpen en steunen. Dus je moet het combineren en we gaan zien of het lukt, want we blijven wel mensen."