Feyenoord breekt clubrecord en wint op weg naar Conference League-finale

11-05-2022 22:02
40

Feyenoord heeft het niemendalletje tegen Go Ahead Eagles in Rotterdams voordeel beslist. Door een doelpunt van Bryan Linssen in de tweede helft werd 0-1 in Deventer.

Arne Slot gaf twee weken voor de Conference League-finale tegen AS Roma onder meer Marcus Pedersen, Jorrit Hendrix, Patrik Walemark, Bryan Linssen en Alireza Jahanbakhsh een kans vanaf de aftrap. Marcos Senesi, Orkun Kökcü en Guus Til begonnen op de bank, terwijl Luis Sinisterra, Reiss Nelson en de geschorste Tyrell Malacia helemaal niet bij de wedstrijdselectie zaten.

In de 52ste wedstrijd van Feyenoords seizoen, een clubrecord, gaven de Rotterdammers aanvankelijk niet thuis. Go Ahead Eagles was de baas op het veld en oogde feller en gevaarlijker, al leverde dat geen levensgrote kansen op. Een door scheidsrechter Danny Makkelie gegeven penalty werd teruggedraaid door de VAR, omdat de overtreding van Jahanbakhsh buiten de zestien werd gemaakt.

In de rust wisselde Slot drie keer: Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida en Fredrik Aursnes maakten plaats voor Philippe Sandler, Denzel Hall en Cole Bassett. Het leverde iets beter voetbal van Feyenoord op - en een handvol kansen. Een van richting veranderd schot van Linssen plofte nog op de lat, maar in de 71ste minuut kreeg de aanvaller alsnog zijn goal. Het was Eredivisie-treffer nummer 108 voor de Limburger.

Go Ahead kwam in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker via Iñigo Córdoba, maar de paal stond in de weg. Feyenoord was na het miraculeuze gelijkspel tegen PSV van afgelopen zondag al zeker van plek drie in de Eredivisie. Go Ahead staat tiende en heeft nog steeds uitzicht op een plek in de play-offs om Europees voetbal.