PSV geeft nog bijna 3-0 voorsprong uit handen, maar wint laatste thuisduel

PSV geeft nog bijna 3-0 voorsprong uit handen, maar wint laatste thuisduel

PSV heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten met een overwinning tegen NEC. De ploeg van de afzwaaiende Roger Schmidt gaf nog bijna een 3-0 voorsprong uit handen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Schmidt stelde zijn sterkst mogelijke basisteam op en zag zijn ploeg voor rust scoren met twee schoten van afstand. Ritsu Doan werd in stelling gebracht door Noni Madueke en verschalkte Mattijs Branderhorst. De doelman had even later ook het nakijken na een fraaie pegel van Erick Gutiérrez, die wederom centraal achterin post moest vatten: 2-0.

Na een uur spelen tikte Eran Zahavi – ook bezig aan zijn laatste thuiswedstrijd in Eindhovense dienst – de 3-0 binnen en leek de wedstrijd beslist. NEC bleek echter over veerkracht te beschikken en zorgde voor een onverwacht spannend slotkwartier. Mikkel Duelund verzorgde de 3-1 en Jonathan Okita schoot zelfs nog een penalty binnen. PSV kwam echter met de schrik vrij.

De Eindhovenaren moeten de titel wel aan Ajax laten en spelen in de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle nergens meer om. NEC daarentegen doet nog altijd volop mee in de strijd om plek acht en kan thuis tegen Fortuna Sittard de play-offs om Europees voetbal halen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s