Schreuder op titelkoers: Club Brugge draait zaken in vier dagen radicaal om

11-05-2022 22:30
33

Club Brugge en Alfred Schreuder hebben volop zicht op de landstitel. In een tijdsbestek van vier dagen is een achterstand van drie punten op Union Saint-Gilloise omgezet in een voorsprong van drie punten, hoewel het woensdagavond even mis leek te gaan in de slotfase.

Zondag won Club met 0-2 in Brussel, woensdag viel het dubbeltje ook de kant van Blauw-Zwart op. Na rust kreeg Koki Machida zijn tweede gele kaart, vervolgens leidde een stormloop van Club Brugge tot een frommeldoelpunt. Doelman Anthony Moris groeide met een ongelukkig eigen doelpunt uit tot matchwinner.

De VAR drukte zijn stempel op de tumultueuze slotfase. Eerst werd een penalty voor Club Brugge ingetrokken. In de laatste minuut leek Casper Nielsen namens Union de gelijkmaker te maken, maar ook hier kwam de VAR tussenbeide wegens buitenspel. In de extra tijd kreeg ook Tajon Buchanan zijn tweede gele kaart en zo eindigde ook Club Brugge met tien.

Schreuder, Noa Lang, bankzitter Ruud Vormer en de afwezige Bas Dost hebben de titel in eigen hand. Zowel Club als de verrassende promovendus treft Royal Antwerp FC en Anderlecht nog: voor Club Brugge volstaan vier punten in de laatste twee wedstrijden.