Ajax bereikt akkoord: Schreuder hard op weg om Ten Hag op te volgen

Ajax bereikt akkoord: Schreuder hard op weg om Ten Hag op te volgen

11-05-2022 22:37 Laatste update: 22:43
156

Alfred Schreuder wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe trainer van Ajax. Hij is met de Amsterdamse club 'in hoofdlijnen akkoord' over een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar.

Dat meldt De Telegraaf. Schreuder is op dit moment nog trainer van Club Brugge, met wie hij hard op weg is om kampioen van België te worden. Dat hij het zou worden, was al min of meer duidelijk. Ajax was bereid de vastgestelde afkoopsom van anderhalf miljoen euro te betalen en hoopt Schreuder op korte termijn te presenteren. Bronnen melden aan deze website dat John Heitinga (Jong Ajax) in beeld is als mogelijke assistent van Schreuder bij Ajax 1.

Schreuder was al langere tijd de topkandidaat voor Ajax. In het succesvolle seizoen 2018/2019, waarin Ajax vriend en vijand verraste met het behalen van de halve finale van de Champions League, was Schreuder assistent-trainer van Erik ten Hag, die na de zomer naar Manchester United gaat. Het is geen geheim dat de spelers goed op konden schieten met Schreuder, waaronder Dusan Tadic en Hakim Ziyech. 

Voor Club Brugge was Schreuder werkzaam bij FC Barcelona (assistent), TSG Hoffenheim (hoofdtrainer en assistent), Ajax (assistent), FC Twente (hoofdtrainer, assistent en interim) en Vitesse (assistent).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie