Dramaseizoen Juve compleet: fatale overtreding De Ligt op De Vrij in verlenging

Dramaseizoen Juve compleet: fatale overtreding De Ligt op De Vrij in verlenging

11-05-2022 23:35
71

Matthijs de Ligt heeft een teleurstellend seizoen met Juventus niet kunnen besluiten met een prijs. De bekerfinale tegen rivaal Internazionale werd in de slotfase van de reguliere speeltijd en in de verlenging weggegeven, mede door een overtreding van De Ligt op Stefan de Vrij.

De Ligt stond bij aanvang tegenover zijn vriend De Vrij, Denzel Dumfries kwam er na een uur spelen pas in bij Inter. De rechtsback zag de eerste drie doelpunten van de avond vanaf de kant. Na zes minuten werd de ban al gebroken door Nicolò Barella, die met een bekeken afstandsschot doelman Mattia Perin verschalkte: 0-1.

Juventus zorgde in de tweede helft ook voor een bliksemstart en deed er zelfs een schepje bovenop. Samir Handanovic verkeek zich op een inzet van Alex Sandro en werd daarna in twee instanties gepasseerd door Dusan Vlahovic, waardoor Juventus opeens op een 2-1 voorsprong stond. Tien minuten voor tijd vocht Inter zich terug: de Nerazzurri mochten een strafschop nemen en Hakan Calhanoglu tekende voor de 2-2.

De nummers twee en vier van de Serie A moesten verlengen en De Ligt werd de schlemiel van de extra minuten. Na een overtreding op landgenoot De Vrij ging de bal nogmaals op de stip: Ivan Perisic volgde het voorbeeld van Calhanoglu en tekende voor de 2-3. Dankzij een fraaie afstandspegel van de Kroaat werd het niet veel later ook 2-4.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri kreeg in het tumult na de 2-4 rood en zijn team kon niet meer voor een ommekeer zorgen. Juventus is al zeker van een plek in de top-vier en speelt nergens meer om in de laatste twee Serie A-speelrondes. Inter griste eerder dit seizoen de Supercoppa Italiana voor de neus van Juventus weg en strijdt met stadgenoot AC Milan om de titel.