We moeten excuus aanbieden aan iedereen die de club een warm hart toedraagt

"We moeten excuus aanbieden aan iedereen die de club een warm hart toedraagt"

11-05-2022 23:08
22

Bram van Polen zit even stuk. Na tien seizoenen degradeert hij met PEC Zwolle uit de Eredivisie en dat doet pijn. Zijn ploeg verloor woensdagavond met 2-0 van Sparta, dat PEC het laatste zetje gaf.

Van Polen moest na de degradatie getroost worden door de supporters van PEC. Zichtbaar aangeslagen stond hij daarna bij ESPN. "Net knapte ik even. Het lijkt een soort rouwproces. Voor de winterstop waren we al dood en begraven. Na de winterstop hebben we er alles aan gedaan, ook vandaag weer", zegt Van Polen.

"We kunnen osnzelf op basis van de tweede seizoenshelft niets verwijten, we hebben het verpest in de eerste. We moeten excuus aanbieden aan iedereen die de club een warm hart toedraagt. Er staan banen op het spel, je weet het gevoel van de supporters.. Dan vind ik dat je je excuses kunt aanbieden. Je wil de mensen graag zoveel meer geven. Het is pijnlijk dat je vandaag zo degradeert. Ik ben helemaal leeg, ik kan er niet zoveel van maken. Ik ben leeg, ja."

De doelstelling van PEC is voor iedereen duidelijk: zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. "Ik had echt nog wel het idee dat dit goed kon komen. Maar ja... Met alle respect voor Helmond Sport, daar moet ik nu nog niet aan denken", zegt Van Polen bij RTV Oost.