Zes Belgische Premier League-goals, De Bruyne houdt City op koers met vierklapper

11-05-2022 23:05
15

Manchester City gaat met een voorsprong van drie punten op Liverpool de laatste twee Premier League-speelrondes in, dankzij een masterclass van Kevin De Bruyne op Molineux. De spelmaker tekende voor vier van de vijf Belgische goals tegen Wolverhampton Wanderers, waar Manchester City met 1-5 won.

Wolverhampton Wanderers-Manchester City 1-5
Na het eerste kwart van de wedstrijd had De Bruyne er al drie in liggen. KDB verschalkte doelman José Sá tot drie keer toe met zijn linkervoet. Tussendoor had landgenoot Leander Dendoncker namens de thuisploeg gescoord.

Na een uur spelen zorgde De Bruyne voor de kers op de taart, met zijn sterke rechter ditmaal: 1-4. Het slotakkoord was voor Raheem Sterling. Manchester City speelt dit seizoen alleen nog tegen West Ham United en Aston Villa en kan in die wedstrijden titelprolongatie veiligstellen.

Leeds United-Chelsea 0-3
Eerder op de avond zette Chelsea een grote stap richting Champions League, terwijl Leeds United steeds serieuzer moet vrezen voor degradatie. Nadat Mason Mount al vroeg voor 0-1 had gezorgd, dupeerde Daniel James Leeds met een doldrieste tackle op Mateo Kovacic. Chelsea liep na rust verder uit tegen de nummer achttien, via Christian Pulisic en Romelu Lukaku (opnieuw een Belg). The Blues hebben nog één overwinning nodig om nummer vijf Tottenham Hotspur voor te blijven, in de wetenschap dat Spurs donderdag nog tegen nummer vier Arsenal speelt.