Steijn meldt bedreigingen na actie zoon en gaat aangifte doen: Dat tart alles

Steijn meldt bedreigingen na actie zoon en gaat aangifte doen: "Dat tart alles"

11-05-2022 23:52
153

Sparta boekte woensdagavond een cruciale overwinning in de degradatiekraker tegen PEC Zwolle, maar trainer Maurice Steijn had hele andere dingen aan zijn hoofd. De Hagenaar heeft na afloop laten weten dat hij bedreigd is door NAC-supporters, naar aanleiding van de actie van zijn zoon Sem op dinsdagavond.

Sem Steijn scoorde namens ADO in Breda en juichte opzichtig voor de B-Side, het vak met de fanatieke NAC-fans. Maurice Steijn vertrok vorig seizoen op geruchtmakende wijze uit Breda: hij maakte toen al melding van bedreigingen – al werd dat in Breda ontkend – en het gezin moest tijdelijk elders verblijven.

Na de wedstrijd tussen NAC en ADO van dinsdagavond is de vete weer opgelaaid. "Dat is vorig jaar redelijk gebagatelliseerd door NAC-iconen en vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben", doelt hij in gesprek met ESPN op Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad, die woensdagavond aanschoof bij De Eretribune. "Er is vannacht en vanmorgen (woensdag, red.) ook weer van alles bij ons binnengekomen, aan dreigementen."

 Steijn gaat aangifte doen, kondigt hij aan. "Dat hebben we vorig jaar gelaten, omdat we het niet nog groter willen maken. Maar wat er vandaag binnen is gekomen, ook richting mijn kinderen: dat tart alles, dus daar gaan wij aangifte van doen. Bij dezen wil ik ook alle mensen die vorig jaar mee hebben gedaan aan karaktermoord van mij, bedanken dat ook mijn kinderen nu volop bedreigd worden", vervolgt de zichtbaar woedende trainer. "Ik zie bij jullie iemand in de studio zitten, die heeft er ook aan meegedaan", doelt hij opnieuw op Mossou.

De band met NAC lijkt in elk geval onherstelbaar beschadigd. "Het feit dat ik als oud-trainer en als oud-speler – of ik het vorig jaar nou wel of niet goed heb gedaan, maar ik heb geen misdaad begaan – bij NAC niet eens op een veilige manier mijn oud-ploeggenoten, oud-collega's of mijn oud-stafleden een hand kan geven. Nou, dan moeten we wel goed nadenken of dat de normale gang van zaken is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie