De Jong dubt: 'Daar hik ik aan eind van mijn carrière een beetje tegen aan'

De Jong dubt: 'Daar hik ik aan eind van mijn carrière een beetje tegen aan'

12-05-2022 09:28 Laatste update: 09:49
21

Siem de Jong was ditmaal figurant op het kampioensfeestje van Ajax. De routinier van sc Heerenveen liet na afloop van het duel in de Johan Cruijff Arena weten dat hij twijfelt aan zijn toekomst.

De Jong werd aan het begin van zijn carrière zelf vier keer kampioen met Ajax. Hij kreeg dan ook een staande ovatie van het Amsterdamse publiek. "Dat was nog even mooi, een mooi momentje, maar verder was het niet echt leuk", zegt de aanvallende middenvelder na de 5-0 nederlaag van Heerenveen tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

De Jong ziet dat zijn carrière na zijn periode bij Ajax niet is verlopen zoals gehoopt. "Ik heb op bepaalde momenten een beetje tegenslag gehad met mijn lichaam. Daar kon ik weinig aan doen, maar daar heb ik wel van gebaald. Dat zit me nog steeds wel een beetje achterna. Als ik één keer een klein dingetje heb heb, wordt er gelijk naar me gekeken of ik wel fit ben. Daar hik ik aan het eind van mijn carrière een beetje tegen aan."

De oud-Ajacied heeft een aflopend contract bij Heerenveen. Wil hij nog wel door? "Dat ligt eraan. Aan wat voor mogelijkheden ik heb. Ik voel me nog wel goed, maar ik wil ook wel gewoon plezier houden en op een bepaald niveau blijven spelen. Dat wordt steeds lastiger, maar ik hoop dat er een mooie uitdaging komt bij een mooie club waar je als team iets moois kunt bereiken. Dat is iets waar ik naar kijk, meer dan naar mijn eigen doelen."

Hans Kraay junior noemt De Graafschap, waar De Jong in de jeugd speelde, als optie. "Dat hoorde ik ook voorbij komen ja. Natuurlijk zou dat de cirkel mooi rond maken, maar ik ga er rustig over nadenken."