Punt achter carrière na degradatie PEC Zwolle: 'Het is genoeg geweest'

Punt achter carrière na degradatie PEC Zwolle: 'Het is genoeg geweest'

12-05-2022 11:24
18

Ryan Koolwijk gaat aan de slag bij de nationale ploeg van Suriname. Daardoor zit de actieve carrière van de 36-jarige middenvelder van PEC Zwolle er bijna op.

Koolwijk, oud-speler van Excelsior, NEC, FC Dordrecht, AS Trencin en Almere City, zet na de degradatie van PEC Zwolle een punt achter zijn carrière. Hij gaat binnenkort technisch directeur Brian Tevreden assisteren bij de nationale ploeg van Suriname. "Hij druk bezig met het binnenhalen van spelers, maar hij zocht nog een assistent. Toen hij erachter kwam dat ik de juiste papieren heb, wilde hij dat ik erbij kwam", vertelt Koolwijk aan RTV Rijnmond.

De ervaren middenvelder, die komende zondag bij PEC Zwolle-PSV afscheid neemt als profvoetballer, kon de kans voor zijn gevoel niet laten schieten. "Dit is voor mij een mooie kans om het trainersvak in te gaan. Ik ga spelers scouten die de Surinaamse nationaliteit hebben, maar ook spelers die mogelijk voor ons gaan spelen." Hij kan leven met het einde van zijn loopbaan. "Ik heb mooie jaren gehad, ben supertrots op de clubs waar ik heb mogen spelen, maar het is genoeg geweest."