Klaassen praat na emotionele uitspatting met Onana: 'Te veel achter gezocht'

Klaassen praat na emotionele uitspatting met Onana: 'Te veel achter gezocht'

12 mei - 11:40
52

Davy Klaassen heeft na het binnenslepen van de landstitel met Ajax teruggblikt op het kampioensjaar. Eén van de verhalen van de laatste maanden was de onrust rond Andre Onana, met wie de middenvelder na het thuisduel met Sparta (2-1) even klaar was.

Na de benauwde zege bedankten de spelers van Ajax het publiek in de Johan Cruijff Arena, maar Onana had daar weinig trek in. Het irriteerde Klaassen en Daley Blind zichtbaar. "Ik zat nog in de emotie, want ik vond het een rotwedstrijd. Het was niet dat we wat te vieren hadden. Je staat daar niet met trots", verklaart Klaassen in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Dan wil je het publiek bedanken en naar binnen. Dan denk ik: kom op, loop even door en reageer ik met: fucking hell man."

De beelden van het moment gingen viral. "Dat werd toevallig opgepakt, maar het was niet om een signaal af te geven", benadrukt de Ajax-routinier (29). "Volgens mij wordt er te veel achter gezocht. De volgende dag kom ik Andre tegen en hebben we het erover. Dat hoort ook. Als je in een team ergens mee zit, moet je dat zeggen, voordat het iets groots wordt. Zulke irritaties zijn onvermijdelijk als je elke dag met elkaar bent. Verder corrigeren we elkaar niet vaak. De werksfeer is goed en de ondergrens hoog. Als iemand daaronder komt, proberen we hem samen op te beuren. Zo worden we een sterk en hecht team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!