Becker geraakt door emotionele beelden: 'Lukoki was er altijd voor me'

Becker geraakt door emotionele beelden: 'Lukoki was er altijd voor me'

12-05-2022 16:40 Laatste update: 17:19
32

Tim van Duijn

Het plotse overlijden van Jody Lukoki laat Sheraldo Becker niet onberoerd. De twee (links op de foto) kenden elkaar niet alleen uit hun gezamenlijke periode bij Ajax en PEC Zwolle, maar trokken ook buiten het veld veel met elkaar op. Deze week werd bekend dat Lukoki op 29-jarige leeftijd is overleden.

ESPN deelde voor de wedstrijd FC Twente - FC Groningen indrukwekkende beelden, onder meer van het zoontje van Lukoki, die ontroostbaar was. Becker had het er moeilijk mee. "Het was moeilijk om te zien, Jody kende ik al van mijn periode bij Jong Ajax. We waren altijd veel samen", zegt hij.

"We gingen allebei naar PEC Zwolle, hij iets eerder dan ik. Jody bood me aan om bij hem te wonen en vond het dan niet erg als ik langer wilde blijven. Hij was er altijd voor me. Dan gingen we bijvoorbeeld samen naar Amsterdam om vrienden en familie te bezoeken. Ik was aanwezig bij de geboorte van zijn zoontje, dus heb echt die momenten meegemaakt met hem. Samen gegeten, samen gefeest, bijna alles. Alsof we broertjes waren", zegt Becker.

Het moment voor de wedstrijd Twente - Groningen maakte veel indruk, ook op Becker. "Dat je op zo'n jonge leeftijd je vader moet missen...", zegt Becker over het zoontje van Lukoki. "Ik heb die video ook gedeeld op mijn Instagram. Ik kende Jody persoonlijk heel goed. Als je het nieuws te horen krijgt, denk je: het kan niet waar zijn. En dan blijkt het gewoon wel waar te zijn. Poh, dan weet je niet wat je hoort."

Becker deelde in zijn Instagram-story een foto met Lukoki, waarop ze samen aan het zwembad zaten."Dat was op trainingskamp met PEC in Zuid-Afrika, volgens mij in Kaapstad. Ik speelde toen nog bij Ajax en PEC was daar al. Ron Jans zei: pak je spullen en kom deze kant op. Toen heb ik snel mijn spullen gepakt en ben ik op het vliegtuig gestapt. Jody heeft mij goed opgevangen en me bij alles betrokken. We deelden samen een hotelkamer. Ron Jans, echt een toptrainer, zei tegen Jody dat hij degene was die op mij moest letten. Dat heeft hij uitstekend gedaan. Ik ga hem missen."