De Graafschap reageert bevestigend op flirt van transfervrije De Jong

De Graafschap reageert bevestigend op flirt van transfervrije De Jong

12-05-2022 20:40
43

De flirt van Siem de Jong aan het adres van De Graafschap is door de Superboeren beantwoord. Peter Bijvelds, technisch directeur van de club uit Doetinchem, stelt dat er al voorzichtig contact is gelegd.

Het contract van de 33-jarige De Jong loopt af bij sc Heerenveen en dat betekent dat hij komende zomer op zoek moet naar een nieuwe club. De Graafschap, de club waar De Jong in de jeugdopleiding begon, werd woensdagavond na de wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen (5-0) als optie genoemd en daar reageerde de aanvallende middenvelder niet afwijzend op.

Tegenover De Gelderlander laat Bijvelds weten dat een terugkeer van De Jong op het oude nest inderdaad de revue gepasseerd is op de Doetinchemse burelen. "Er is indirect contact geweest", stelt de technisch directeur van de Superboeren.

Het zou dus zomaar kunnen dat de voormalig Ajacied volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief is. De Graafschap staat in de nacompetitie en speelde de heenwedstrijd van de eerste ronde thuis met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven. Als dat tweeluik verloren wordt, of als één van de eventuele volgende twee tegenstanders niet verslagen wordt, blijft De Graafschap op het tweede niveau actief.