North London is wit: Tottenham vernedert Arsenal en maakt CL-strijd spannend

12-05-2022 22:35
35

Tottenham Hotspur heeft aartsrivaal Arsenal een rechtse directe uitgedeeld in de strijd om Champions League-voetbal. De witten uit Noord-Londen wonnen met 3-0 van de roden en verkleint de achterstand op plek vier tot maar één puntje.

In de eerste minuten van de wedstrijd viel op dat Rob Holding, verdediger van Arsenal, alle moeite had om Heung-Min Son onder controle te houden. Dat zou hem later nog komen te bezuren, maar de strafschop die Spurs na 22 minuten kreeg werd niet door de centrale verdediger veroorzaakt. Rechtsback Cédric was de ongelukkige, duwde Son in de rug en Harry Kane mocht aanleggen vanaf elf meter: 1-0.

Na een half uur zat de wedstrijd voor Holding erop. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en moest inrukken, waarna Kane het vonnis even later al velde. De Engelse spits kopte de 2-0 tegen de touwen en dat was een klap die het tiental van Arsenal onmogelijk meer te boven kon komen. Des te pijnlijk was het dat Son aan het begin van de tweede helft ook nog de 3-0 maakte.

Een afstraffing leek in de maak, maar The Gunners slaagden erin om het verval beperkt te houden. De stand bleef op 3-0 steken en daarmee kwam de formatie van Mikel Arteta nog heel goed weg. De zorgen zullen wel toenemen in het rode deel van Noord-Londen, want de vierde plaats die Arsenal bezet hield komt nu onder druk te staan. De voorsprong op Spurs, de enige concurrent in de strijd om Champions League-voetbal, is nu geslonken tot één punt.