Van Gaal bespreekt Ajax-keuze: 'Ze hadden geen betere kunnen maken'

Van Gaal bespreekt Ajax-keuze: 'Ze hadden geen betere kunnen maken'

12-05-2022 23:30 Laatste update: 13-05-2022 20:21
55

Louis van Gaal vindt de keuze van Ajax om Alfred Schreuder als nieuwe trainer aan te stellen, de juiste. De bondscoach van het Nederlands elftal ziet niet in wie de Amsterdammers anders hadden moeten kiezen.

Donderdag werd officieel dat Schreuder vanaf volgend seizoen de scepter zwaait in de Johan Cruijff Arena. Van Gaal begrijpt die keuze. "Ik denk dat het een verstandige keuze is, omdat ze hem kennen", zegt hij tegen ESPN. "Ze hebben hem zien werken en weten wat zijn persoonlijkheid is. Hij laat bij Brugge zien dat hij succesvol is en dan denk ik niet dat je een betere keuze kan maken."

Of dat betekent dat Ajax op dezelfde voet verder kan nu Erik ten Hag naar Manchester United gaat, laat Van Gaal in het midden. "Ik weet dat Club Brugge het goed doet en onder Schreuder waarschijnlijk kampioen wordt, dat hij zich als hoofdtrainer ook bij Hoffenheim heeft bewezen en dat ik er niet van sta te kijken dat Ajax hem kiest. Of hij hetzelfde succes als Ten Hag zal hebben, dat weet ik niet. Dan moet je wel heel goed zijn."

Ajax maakte donderdag bekend dat Schreuder een contract voor twee jaar heeft getekend in de Johan Cruijff Arena, met een optie voor nog een seizoen. Dat betekent dat hij Club Brugge, waar Schreuder nu werkzaam is, na dit seizoen achter zich zal laten.