Tekort van 4 à 5 miljoen dreigt voor PEC: Dan hoop je dat er mensen opstaan

Tekort van 4 à 5 miljoen dreigt voor PEC: "Dan hoop je dat er mensen opstaan"

PEC Zwolle zit in de penarie nadat het na tien jaar uit de Eredivisie is gedegradeerd. Volgens algemeen directeur Marcel Boudesteyn koerst de club in de Keuken Kampioen Divisie af op een tekort van vier à vijf miljoen euro.

PEC werkt dit seizoen met een begroting van 12,5 miljoen euro en had de transfer van Mees de Wit – die voor ruim twee miljoen euro naar AZ verkast – al nodig om de financiële gaten te dichten. Na de degradatie voorziet Boudesteyn een terugval van vier à vijf miljoen.

De Blauwvingers lijken op zoek te gaan naar extern kapitaal om de tekorten aan te vullen. "Op het moment dat je geld tekort komt, moet je geld gaan zoeken. Dat kan bij een rijke voorzitter zijn of bij een groep mensen die er geld in wil leggen. Zo gaat dat meestal bij clubs die degraderen. Dan hoop je dat er mensen opstaan. We houden alle opties open", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Na de midweekse nederlaag bij Sparta weet PEC dat het sowieso bij de onderste twee clubs in de Eredivisie zal eindigen. Zondag wordt het tien jaar durende Eredivisie-avontuur afgesloten met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s