'Wordt geen rustige zomer, maar het scheelt wel enorm dat het geraamte staat'

'Wordt geen rustige zomer, maar het scheelt wel enorm dat het geraamte staat'

13-05-2022 09:34
22

FC Twente is in drie jaar tijd opgestoomd van de Keuken Kampioen Divisie naar de vierde plek van de Eredivisie en wil weer een reguliere Eredivisie-subtopper worden. Technisch directeur Jan Streuer kijkt in elk geval vol vertrouwen naar de toekomst.

PSV-huurling Michal Sadílek maakt een permanente overstap, Sem Steijn komt over van ADO Den Haag en Joshua Brenet kan zijn aflopende contract verlengen. Verder verwacht Streuer dat de kern van de huidige spelersgroep bij elkaar blijft. "Ik denk dat het er voor het komend seizoen goed uitziet. De as van het elftal blijft en voorin hoeven we niet zoveel te doen", laat hij weten aan TC/Tubantia.

Het versterken van de backposities en het halen van een extra nummer tien genieten nu de hoogste prioriteit. "Dat kan Vlap (Michel, momenteel gehuurd van Anderlecht, red.) worden en als dat niet lukt, komt er een ander. Het is niet zo dat het een rustige zomer wordt, maar het scheelt wel enorm dat het geraamte staat. Ik vind dat je selectie bij de start van het seizoen weer beter moet zijn dan een jaar geleden. Daar werken we nu weer aan."