'Mijn volledige focus ligt nu op Sparta, maar ik ben blij met het NAC-statement'

'Mijn volledige focus ligt nu op Sparta, maar ik ben blij met het NAC-statement'

13-05-2022 10:31
30

Maurice Steijn wil de bedreigingen aan het adres van zijn familie nu even laten voor wat ze zijn. De trainer van Sparta sprak zich afgelopen woensdag uit over de berichten die hij en zijn kinderen over zich heen kregen, waarna NAC Breda een statement uitbracht.

De ellende begon na de goal van Sem Steijn, zoon van Maurice, in de play-offwedstrijd bij NAC. De aanvallende middenvelder van ADO Den Haag daagde de Bredase B-side uit, wees op zijn naam en stak twee middelvingers op. Daarmee nam hij het op voor zijn vader, die eerder met problemen wegging bij de Parel van het Zuiden.

Nadien worden Steijn senior en zijn kinderen bedreigd en sprak de zichtbaar woedende oefenmeester zich daar bij ESPN over uit. NAC kwam vervolgens met een statement waarin het afstand doet van de berichten die hun voormalig trainer ontving. Op het gala van de Keuken Kampioen Divisie werd Steijn gevraagd naar zijn reactie op het bericht van NAC. "Mijn volledige focus ligt nu op Sparta, al kan ik zeggen blij te zijn met het statement van NAC", was volgens De Telegraaf het enige wat hij daarover kwijt wilde.

Komend weekend wordt op voetbalgebied belangrijk voor de familie Steijn. Vader speelt met Sparta op bezoek bij Heracles Almelo en kan zich definitief veilig spelen, terwijl zoon met ADO de terugwedstrijd tegen NAC voor de kiezen krijgt en daarin een 2-1 voorsprong verdedigt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie